dilluns, 15 de gener del 2018

CAPÍTOL 153: NEPAL, FA 40 ANYS.



El Nepal (en vermell) és entre l’Índia i la Xina. El mes d’octubre de 1977  feia poc temps que el país s’havia obert al turisme. En aquest capítol veurem  què es podia visitar al Nepal fa 40 anys.


Anàrem de Nova Delhi a Katmandú amb la Royal Nepal Airlines.

KATMANDÚ






Una mostra dels 50 temples i palaus budistes i hinduistes que hi ha a la plaça Durbar, declarats Patrimoni de la Humanitat per l’UNESCO. A la nit, als carrers de Katmandú hi havia molt poca llum i tenia un aspecte fantasmagòric. No hi havia cap botiga, ni cap bar, ni cap restaurant. 



Ens allotjàrem a l’hotel Soaltee Oberoi, on hi havia un casino on es podia entrar sense cap control. Era un dels pocs hotels que hi havia al Nepal. Actualment, només a Katmandú hi ha 10 hotels de 5 estrelles, 21 de 4 estrelles i 116 de tres estrelles.  

PATAN


Patan és la segona ciutat de la vall de Katmandú i una de les ciutats budistes més antigues del món. També es coneguda com Lalitpur (ciutat de la bellesa). És a 5 km de la capital, a l’altra vora del riu Bagmati. El noi de la foto es va oferir per fer-nos de guia.





La plaça Durbar i el seu conjunt arquitectònic és un dels llocs més bonics del Nepal, declarat Patrimoni de la Humanitat per l’UNESCO.



Pels carrers de Patan. 


Un venedor de verdures.    


Nens de Patan. Les botes d’Isabel van causar sensació, tothom les volia i al final les vam canviar per una tanka.


La tanka és un tapís o bandera budista de seda, pintada o brodada. Generalment representa una deïtat budista o una escena. Es pot comparar a una creu cristiana o una icona. La tenim al saló de casa.

SWAYAMBHUNATH


L’stupa de Swayambhunath és la més antiga de la vall de Katmandú i el santuari budista més antic del món. Aquests  monuments són destinats a contenir relíquies i a generar pau i tranquil·litat. Swayambhunath és un dels llocs més sagrats de la peregrinació budista. 


També és coneguda com el temple de les mones.

TEMPLE DE DAKSHINKALI


És a 22 km de Katmandú.  Dedicat a la deessa Kali, només hi poden entrar els hindús. És un espai obert i la veneració a la deessa consisteix en el sacrifici d’animals.


El sadhu de Dakshinkali: són uns santons que es dediquen a la meditació i a la contemplació. Segons l’hinduisme és la quarta fase de la vida: després d’haver estudiat, haver sigut pare i pelegrí.



Cases de la vall de Bagmati.

BHADGAON





Bhadgaon és a 13 km a l’est de Katmandú. A la plaça Durbar hi ha tots els temples i palaus declarats Patrimoni de la Humanitat per l’UNESCO l’any 1979.

PASHUPATINATH



Pashupatinath és a 5 km al nord-est de Katmandú. És la ciutat sagrada dels hindús,   la gent va a banyar-se al riu Bagmati i  allí incineren els cadàvers. Fins l’any 2006 Nepal fou l’únic estat del món on l’hinduisme era la  religió oficial.

BODHNATH


L’stupa budista de Bodhnath  és una de les més grans del món. És a 11 km al nord-est de Katmandú. És Patrimoni de la Humanitat per l’UNESCO.

RESERVA TIBETANA DE JAWALKEL


Vam visitar el lloc on vivien els refugiats tibetans.

SERRALADA DE L’HIMALAIA



Isabel, que és molt valenta, va volar en una avioneta per la serralada de l’Himàlaia i fotografià l’Everest. Jo ja vaig fer prou amb els vols obligatoris.


I per acabar, un bitllet de 5 rúpies nepaleses de l’any 1977 amb la imatge del rei Birendra, que regnà des del 1972 al 2001. L’any 2008  s’establí la república al Nepal, després de més de 240 anys de monarquia.

Malauradament, el terratrèmol que va patir el Nepal el dia 25 d’abril de 2015, va afectar alguns dels temples que vam visitar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada