divendres, 8 de març del 2013

CAPÍTOL XLIII. LES SANTES RITES D’IRLANDA.



Del dia 10 al 17 de juliol de 1999 vam visitar Irlanda i vam trobar quatre Santes Rites: tres estàtues i un quadre.
  Irlanda sempre ha estat (geogràficament parlant) al costat del Regne Unit.

Hi ha dos Irlandes: Irlanda del Nord (sota domini britànic), capital Belfast i Irlanda pròpiament dita (independitzada de Gran Bretanya l’any 1921), capital Dublin.

    Des de Dublin vam donar la volta a l’illa (l’itinerari en vermell).

ALGUNS APUNTS SOBRE IRLANDA:

CIRCULEN PER L’ESQUERRA: Quan vam anar al Regne Unit portàvem el nostre cotxe i ens vam adaptar de seguida. A Irlanda vam llogar-lo i el seient del conductor estava a la dreta, i el canvi de marxes a l’esquerra. D’entrada va ser una mica més complicat.


                                         El cotxe irlandès.

ES MENJA MILLOR QUE AL REGNE UNIT: El viatge al Regne Unit va ser un desastre gastronòmicament parlant. A Irlanda a qualsevol lloc podies menjar decentment. 

                       Sopant a un pub de Bundoran a l'oest de l'illa. 

DE PUB EN PUB: A mi m’ha agrada la cervesa però no tant com als irlandesos. A la taula del costat d’un pub hi havia uns americans amb un vellet  i li van preguntar si li agradava la cervesa i el vellet va contestar molt convençut que s’havia criat amb cervesa !


 Al pub “Donoghue’s” de Dublin vam assistir al primer concert de música tradicional. Un nyigo-nyigo que és un rotllo.



            El “Crown Liquor Saloon” de Belfast té més de 150 anys.

   Les taules del “Crown Liquor Saloon” estant en petits departaments privats.

VAM TROBAR JARDINS MAGNÍFICS:

                                Jardins del castell de Kilkenny.

PAISATGES INEDITS:

                      La costa de Waterville al King of Kerry.

PENYA-SEGATS QUE POSEN LA PELL DE GALLINA: els més famosos són els “Cliffs of Moher” situats a l’oest, al comtat de Clare entre les ciutats de Limerick i Galway. Va ser el lloc on vam trobar més turistes.

                                      Cliffs of Moher.

A un pub de Galway ens van recomanar els penya-segats de Bunglass. Ens van dir que eren com els de Moher però sense turistes. Hi vam arribar per una carretera molt estreta penjada a la vora de penya-segat.

                                       Cliffs of Bunglass.
ABADIES:

                             Abadia benedictina de Kylemore.

“GIANTS CAUSEWAY” ÉS L’ATRACCIÓ TURÍSTICA MÉS IMPORTANT D’IRLANDA DEL NORD: en català “la calçada del Gegant”, són un conjunt de 40.000 columnes de basalt, la majoria de forma hexagonal originades per una erupció volcànica fa 60 milions d’anys. 

                                   Giant's Causeway.

VAM VEURE ACTUAR A LES “SPICES GIRLS”: A Irlanda del Nord vam dormir a Portrush. A la nit feien una festa a l’aire lliure a la vora del mar. Van actuar les “Spices Girls”, la famosa banda de pop anglesa amb la Victoria Beckham al davant.

                             Les "Spices Girls" in concert.

LES SANTES RITES DE CORK: Cork està al sud, és la segona ciutat d’Irlanda. L’únic que ens va agradar van ser les dos Santes Rites de l’Augustinien Church. Era mitja tarda i l’església estava plena de gom a gom de fidels resant el rosari. Hi havia una estàtua i un quadre de Santa Rita.



LA SANTA RITA DE GALWAY: Galway és la ciutat més important de l’oest de l’illa i està a la regió on es parla més el gaèlic. Al carrer principal hi havia una indicació de l’Augustinian Church. Vam trobar una estàtua de la Santa i una pregària. M’ha agrada la pregària perquè demana suportar amb resignació les dificultats de la vida.



LA SANTA RITA DE DROGHEDA: Drogheda està a la costa est de l’illa a pocs quilòmetres al nord de Dublin. La Santa Rita de l’Augustinian Church de Drogheda té els ulls clars i és guapeta.



A Irlanda vaig descobrir la relació que hi ha entre Santa Rita i Sant Agustí. Totes les Santes Rites les vaig trobar a una església de Sant Agustí. Perquè ? Perquè Santa Rita era una monja agustina. A partir de llavors totes les esglésies de Sant Agustí van estar en el meu punt de mira.













Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada