dissabte, 11 de març del 2017

CAPÍTOL 130: EL BARÇA I EL PROTAGONISME DE SANTA RITA A TV3.

El dia 14 de febrer, a París, el PSG va guanyar al Barça per 4-0 en el partit d’anada de la Champions. El Barça no va tocar pilota.

El dia 8 de març s’havia de jugar el partit de tornada a Barcelona. En aquest interval, el Barça va guanyar al camp de l’At. de Madrid i golejà el Gijón i el Celta. Malgrat que semblava impossible, es va anar creant un ambient de remuntada.


El dia del partit, a la tarda, Santa Rita fou protagonista al programa “Divendres”, que s’emet a les tardes per TV3.


A la taula rodona, que coordina Helena Garcia Melero, van començar a parlar del partit Barça-PSG des del punt de vista futbolístic, amb els escuts dels equips a les pantalles.


Però, de cop i volta, a les pantalles va aparèixer Santa Rita.



I damunt la taula, davant de l’escriptor Genís Sinca, hi havia una estatueta de la santa.


L’escriptor va recordar que Santa Rita era la patrona dels impossibles, i que seria indispensable el seu ajut per a la remuntada.


Tot seguit, va explicar extensament la vida de la santa, presentant el cos incorrupte que es conserva a Càssia (primer impossible). Continuà amb els episodis de la seva vida, que demostren per què és la patrona dels impossibles.


No es va deixar cap detall. A la foto, assenyalant l’estigma del front amb un bolígraf.    



També va projectar la imatge de Santa Rita del claustre de la catedral de Barcelona, dient que era el lloc on anaven més barcelonins el dia de la seva festa. Aquí es va equivocar. És a l’església de Sant Agustí del carrer Hospital, on el dia de Santa Rita (22 de maig) se celebra la festa de forma multitudinària.


Al final es va posar una bufanda del Barça al coll, va fer baixar la intensitat de la  llum, i començà a llegir una pregària a Santa Rita –que fou seguida solemnement pels assistents-,  demanant-li que l’endemà ajudés al Barça a fer la remuntada.



Tots els assistents s’ho van prendre seriosament, com es pot comprovar a les fotografies. Només Pere Escobar (a l’esquerra) va fer una mica de conyeta. Però fou ell qui va proposar i prometre que, si el Barça eliminava al PSG, anirien tots a visitar Santa Rita, a Càssia (Itàlia).


La pregària va funcionar: en un partit èpic, el Barça va guanyar per 6-1. A la foto, l’instant en que el “ganxet”* Sergi Roberto marcà el sisè gol, que feu possible el miracle de Santa Rita.

(*) Als de Reus els diuen “ganxets”.
__________


L’endemà, al mateix programa, es van tornar a trobar una part dels comentaristes per reviure la remuntada.



I Santa Rita tornà a ser protagonista i fou lloada.   


L’escriptor Genís Sinca portà la veu cantant i confirmà que anirien tots a la catedral de Càssia, com van prometre el dia anterior. Li he de dir a Genís que no és una catedral, és una basílica (no és el mateix).


Quan van fer plans per anar a Càssia van projectar una fotografia de la ciutat. Nosaltres hi hem estat dues vegades, si volen els podem fer de cicerone.


Resumint: Santa Rita, en mans de l’Helena, fou la protagonista del “Divendres” de TV3 durant dos dies seguits.
_________


Conseqüències del partit Barça-PSG: els de Reus, han substituït el general Prim per Sergi Roberto en el monument més important de la ciutat...

1 comentari:

  1. Amb permís de Sta. Rita. Bo, rebò, amic Josep Maria! Deixes constància al teu blog del poder, àdhuc futbolístic, de la teva santa, i de la remuntada històrica, i ben bé impossible... sinó fos per la invocació de la Rita, que ben segur tu també vas fer pel teu compte. La Sunsi, quan juga el Barça, omple el menjador, de tants ciris, que em recorda els oratoris dels sants, santes, etc.
    La teva presència és imprescindible quan els culers es desplacin a Càssia: ves preparant l'himne "Tot el clam..." a ritme de guitarra! Visca el Barça i Visca Catalunya Lliure!
    Romà, ganxet x ADN, pelacanyes x adopció, quina contradicció!

    ResponElimina