dilluns, 4 de juny del 2018

CAPÍTOL 165: LA FESTA DE SANTA RITA A LA CASA VICENS DE BARCELONA (ANY 2018).

Enguany, un cop restaurada la Casa Vicens, s’hi ha tornat a celebrar la festa de Santa Rita. És al carrer de les Carolines. És la primera casa que construí Gaudí, encarregada l’any 1878 per Manuel Vicens Muntaner. En el capítol 135 vaig explicar la relació de la Casa Vicens amb Santa Rita. 




Tot començà l’any 1925, quan el segon propietari, Antoni Jover, construí als grans jardins una capella dedicada a Santa Rita.  Llavors va néixer una tradició: el dia de Santa Rita els veïns del barri visitaven la capella. L’any 1963 la capella fou enderrocada per aixecar-hi pisos. És reconstruí als jardins actuals de la Casa Vicens. 



L’any 2014, la MoraBank va comprar l’edifici amb l’objectiu de rehabilitar-lo i obrir-lo a la visita pública. Aquell any, la festa de Santa Rita encara se celebrà a la capella del jardí de la Casa Vicens.


L’any 2015 es van iniciar les obres, i  la imatge de Santa Rita es traslladà a l’església de les Filles de la Caritat de Sant Vicenç de Paül, que és a uns 50 metres, i allí continuà la tradició.


Enguany, fou la primera vegada que s’ha celebrat Santa Rita a la Casa Vicens restaurada. A la tradicional festa s’hi afegí la visita gratuïta de la casa.

Detalls de la façana restaurada










Detalls de l’interior












El terrat o coberta




Al lloc on hi havia la capella de Santa Rita hi ha una cafeteria gestionada per l’Escola d’Hostaleria Hofmann. A la dreta de la façana es pot veure una fornícula on s’instal·larà Santa Rita definitivament.


El dia de la festa, a la cafeteria hi havia una oferta especial anomenada “Santa Rita”. 



La tradicional missa se celebrà, com els últims anys, a l’església de les Filles de la Caritat de Sant Vicenç de Paül. Allí era Santa Rita.




Per no perdre la tradició, la benedicció de les roses s’impartí a les dotze del migdia al jardí de la Casa Vicens.

Espero que, ben aviat, Santa Rita ocupi el seu lloc al jardí de la Casa Vicens. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada