dijous, 28 de gener del 2021

CAPÍTOL 233: LES SANTES RITES DE L’ÎLE-DE-FRANCE (FRANCE).



La regió francesa Île-de-France, coneguda també com a regió parisenca, consta de Paris, que n’és la capital, i el seu voltant.  És la segona regió de França menys extensa i la més poblada.

A Paris he fotografiat 18 Santes Rites, publicades al capítol  número 95. Avui publicaré les Santes Rites de la resta de la regió, que són 10.

JUZIERS

A les set del matí vam sortir de Cambrai en direcció a Juziers, ciutat de l’Île de France.  El dia abans havia trucat a Mme Denisot i vam quedar que ens obriria la capella de Santa Rita. Eren dues hores de cotxe. Al cap de 10 minuts d’entrar a l’autopista vam quedar aturats per un “bouchon”, causat per un accident entre dos camions. Vaig pensar que, com que havíem sortit d’hora, hi havia marge. Vam estar cinc hores aturats!!! El “bouchon” només va ser de 25 km perquè no  deixaven entrar els cotxes a l’autopista. Un desastre! Sense mòbils per poder trucar. Quan vaig veure que no arribàvem a la cita li vaig demanar el mòbil a un belga del cotxe de davant i vaig trucar a Mme Denisot per ajornar la cita. “Truqui quan estigui a 15 km”, em va dir.

Chapelle de Sainte-Rita: Vam arribar a Juziers a dos quarts de dues. La Santa Rita és a l’exterior, a l’entrada de la capella. És de color blanc, com moltes Santes Rites franceses. Mme Denisot va arribar carregada d’informació sobre la capella, fins i tot fotocòpies del diari del dia de la inauguració. 

A dins hi havia un quadre amb un brodat de Santa Rita. Mme Denisot ens va informar que a Vaux-sur-Seine també hi havia una capella de Santa Rita. Va trucar per telèfon per assegurar que estaria oberta. Abans de marxar de Juziers vam voler dinar, i a dos restaurants ens van soltar el conegut “Je suis desolé”. Eren més de les dues. 

VAUX-SUR-SEINE

Chapelle de Sainte-Rita: La capella és al Centre Saint-Nicaise.

També és una Santa Rita de color blanc.

PONTHÉVRARD

Église de Saint-Germain-de-Paris : en aquest poblet de 400 habitants, prop de Rambouillet, tenia fitxat un quadre de Santa Rita de l’any 1839. 


Era una Santa Rita molt original i molt bonica. L’hàbit no és de color negre com és habitual, tampoc té cap crucifix i amb les dues mans aguanta una corona d’espines. 

FONTENAY-AU-ROSES
                           

Chapelle de Sainte-RitaÉs a 9 km de París, a Fontenay-aux-Roses, un dels centres de peregrinació de Santa Rita més importants de França. 

És al recinte de la Residència d’estudiants anomenada Lantéri, fundada per Secondo Richiardone.

Al jardí, davant de la Capella, hi ha una magnífica Santa Rita de bronze. 

A la dreta de l’altar Major hi ha una guapa Santa Rita, que té   el braç esquerre separat del cos, una excepció. 

Les llànties de la Santa.

 
No hi havia ningú, ni a la capella ni a la botiga, que era oberta. Però hi havia càmeres de seguretat.

 


Abans d’entrar a la botiga hi ha tres quadres de Santa Rita.

La botiga era oberta amb molts records de la Santa. 

Les Santes Rites eren molt simpàtiques. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada