dissabte, 6 d’abril del 2019

CAPÍTOL 188: LA SANTA RITA DEL PALÁCIO NACIONAL DA AJUDA DE LISBOA.

He dit més d’una vegada que anant al darrere de Santa Rita hem estat en llocs on mai haguéssim anat. N’és un exemple el Palácio Nacional da Ajuda de Lisboa. Un amic portuguès m’havia informat que a la capella reial hi havia una Santa Rita. 


És al nord del barri de Belém, molt lluny del centre, a uns 30 minuts a peu del Mosteiro dos Jerónimos, el Padrão dos Descobrimentos i la torre de Belém. És fora de les rutes turístiques i li fan poca publicitat. Quan hi vam anar no hi havia ningú, vam fer la visita tots sols. Per anar-hi vam agafar el tramvia 15 fins a Cais do Sodré (el moll)  i aquí el 18, que ens deixà a uns 250 metres de l’entrada. 


Porta d’entrada al Palau.


A l’entrada principal hi ha 23 estàtues de marbre; cadascuna representa una virtut. Aquesta simbolitza l’amor. 


Vam quedar bocabadats en veure l’interior del palau. És d’estil neoclàssic, amb arts decoratives dels segles XV-XX, orfebreria francesa (segle XVIII) i joies de la corona. A la foto, la sala d’espera. 


A partir de l’any 1862 fou la residència dels reis portuguesos Luis I i Maria Pia de Saboya. Fou tancat l’any 1910, quan es va instaurar  la República i  la família reial marxà a l’exili. L’any 1968 s’obrí com a museu.  Es pot veure com vivia una família reial del segle XIX. A la foto, el despatx del rei.





És una successió de sales amb sostres pintats i, a l’interior, adornat amb mobles, tapissos, estàtues, pintures  i objectes decoratius del segle XIX. 


El dormitori. 


El menjador.


L’entrada dels carruatges. 


El jardí d’hivern.


La sala de música.


L’impressionant Gran Menjador. En aquesta sala s’hi celebren actualment les cerimònies més significatives de la Presidència de la República. 


Sala del tron.




Però a mi el que més em va interessar fou la capella. A l’altar de a Virgem com o Menino hi havia una petita Santa Rita.


Des d’un saló del palau vaig fotografiar el ponte 25 de Abril i el monumento de Cristo Rei.


També vaig fotografiar el Padrão dos Descobrimentos.


Quan tornàvem al centre, el tramvia va parar davant  la igreja de Nossa Senhora da Ajuda. Vam baixar i vam tenir premi. 



A l’altar Major, al costat de Nossa Senhora da Ajuda hi havia Santa Rita. 

A Lisboa vaig trobar 13 Santes Rites. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada